De Visserij

Er zijn verschillende uitdagingen waarmee de visserij op Urk momenteel te maken heeft. De overheid werkt min of meer actief aan de sanering van de sector. Ook de hoge brandstofprijs maakt het vissen op zee steeds minder rendabel. Op de foto die ik heb gemaakt ziet u een deel van de werf. De foto is gemaakt met SUMMILUX 1:1.7/28 ASPH. onder de volgende condities: ISO 100 | 28 mm | f 8.0 | 1/1000s.

Een ander probleem is de regelgeving rondom de visserij. De Europese Unie heeft verschillende regels opgesteld om de visstand te beschermen en de visserij duurzamer te maken, zoals bijvoorbeeld quota voor de hoeveelheid vis die gevangen mag worden. Dit leidt soms tot conflicten tussen vissers en de overheid, omdat sommige vissers vinden dat de regels te streng zijn en hun inkomen beperken.

Daarnaast zijn er ook uitdagingen op het gebied van de infrastructuur van de haven. De haven van Urk is relatief klein en er is weinig ruimte voor uitbreiding. Sommige vissers klagen over de beperkte faciliteiten en het gebrek aan ruimte om te werken en hun schepen te onderhouden.

Ten slotte speelt ook de Brexit een rol in de uitdagingen waarmee de visserij op Urk te maken heeft. Voor de Brexit hadden Nederlandse vissers toegang tot de wateren rondom het Verenigd Koninkrijk, maar sinds de Brexit is er meer onzekerheid en onduidelijkheid over de toegang tot deze wateren en de vangstmogelijkheden voor Nederlandse vissers.

Al met al zijn er dus verschillende problemen waarmee de visserij op Urk te maken heeft, variërend van ecologische en regelgevingsproblemen tot infrastructuur- en handelsproblemen. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, zijn er inspanningen nodig om de visserij duurzamer te maken, de infrastructuur van de haven te verbeteren en de samenwerking tussen vissers en de overheid te verbeteren.