Leica Q2

Met de Leica Q2 maakte ik kennis eind 2021. Het was mijn eerste digitale camera van het merk Leica. Door het intensief, dagelijks gebruik van de Q2, heb ik de mogelijkheden van deze camera leren gebruiken. De advertentie van Leica luidde als volgt: “Maak kennis met de nieuwe Leica Q2 – een perfecte symbiose van het essentiële met innovatie, ongerepte prestaties met connectiviteit en veerkracht in balans met elegantie. Met zijn nieuw ontwikkelde 47,3 megapixel full frame sensor, extreem snelle Summilux 28 mm f/1.7 ASPH. prime lens, snelle autofocus, innovatieve OLED technologie en tijdloos elegant design, verheft de Leica Q2 de traditie van zijn voorganger, de Leica Q” Tegen zoveel ‘geweld’ kon ik geen weerstand bieden. Deze camera inspireerde en maakte dat ik met het fotograferen weer wat zelfvertrouwen terugkreeg. Alles was anders en toch was veel hetzelfde uit de tijd dat ik de analoge robuuste Leica R3 gebruikte.

Monochrome fotografie, oftewel zwart-wit fotografie, biedt een unieke en tijdloze manier om de wereld vast te leggen. Het draait om het spelen met licht en schaduw, contrasten en texturen. Waarom Monochrome Fotografie? 1. Tijdloosheid: Zwart-wit beelden hebben een klassieke uitstraling die nooit uit de mode raakt. 2. Emotie en Drama: Zonder de afleiding van kleuren, kunnen emoties en dramatische elementen sterker naar voren komen. 3. Focus op Compositie: Het ontbreken van kleur legt de nadruk op vormen, lijnen en patronen, wat je dwingt om beter na te denken over de compositie van je foto’s. 4. Speel met Licht: Monochrome fotografie benadrukt het belang van licht en schaduw, wat kan leiden tot indrukwekkende en artistieke beelden. Voor degenen die serieus zijn over zwartwit fotografie, is de Leica Q2 Monochrome een uitstekende keuze. Deze camera is speciaal ontworpen voor monochrome beelden en biedt een 47,3 megapixel fullframe sensor zonder kleurfilters, wat resulteert in ongeëvenaarde scherpte en detail in zwart-wit foto’s. Het biedt dezelfde hoogwaardige functies als de standaard Q2, maar met een focus op de ultieme monochrome beeldkwaliteit. Monochrome fotografie kan een hele nieuwe dimensie toevoegen aan je fotografische repertoire.

Resumerend: De Leica Q2 en/of de Leica Q2 Monochrome is meer dan een camera; het is een creatief instrument dat je helpt om jouw visie tot leven te brengen. Of je nu een doorgewinterde professional bent of een enthousiaste beginner, de Q2 biedt de tools en de kwaliteit die je nodig hebt om je fotografische vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.