Leica SL2

De Leica SL2 is een professionele digitale systeemcamera van het Duitse merk Leica, bekend om zijn hoogwaardige optica en precisie-engineering. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en details over de Leica SL2:

Sensor en Beeldkwaliteit: De Leica SL2 is uitgerust met een full-frame 47,3 megapixel CMOS-sensor, die uitzonderlijke beeldkwaliteit en detailnauwkeurigheid biedt. De camera maakt gebruik van de Maestro III-processor, wat resulteert in snelle prestaties en efficiënte beeldverwerking. Beeldstabilisatie: Een van de opvallende kenmerken van de SL2 is de ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie (IBIS), die helpt om onscherpte door camerabewegingen te verminderen, vooral bij het fotograferen uit de hand. Autofocus: De Leica SL2 beschikt over een geavanceerd autofocussysteem met 225 scherpstelpunten. Dit zorgt voor snelle en nauwkeurige scherpstelling, zelfs bij weinig licht en snel bewegende onderwerpen.

Naast uitstekende fotomogelijkheden, biedt de SL2 ook uitgebreide videomogelijkheden. De camera kan 4K-video opnemen tot 60 fps en 5K-video tot 30 fps, met 10-bit kleurdiepte en 4:2:2 kleurondersampling. Bouwkwaliteit en Design: Zoals bij veel Leica-producten, heeft de SL2 een robuust en weerbestendig ontwerp, gemaakt van hoogwaardig aluminium en magnesium. De camera is ontworpen om duurzaam te zijn en bestand tegen zware omstandigheden. De ergonomie van de camera is ook zorgvuldig ontworpen voor comfort en gebruiksgemak, met een grote en heldere elektronische zoeker (EVF) van 5,76 miljoen dots en een 3,2-inch touchscreen LCD. Gebruiksvriendelijkheid: De interface van de SL2 is intuïtief en eenvoudig te navigeren, met een opgeruimde menustructuur en fysieke bedieningselementen die een snelle toegang tot belangrijke instellingen mogelijk maken. Compatibiliteit en Connectiviteit: De Leica SL2 is compatibel met een breed scala aan Leica L-mount lenzen, evenals lenzen van andere fabrikanten die het L-mount systeem ondersteunen. Voor connectiviteit biedt de camera Wi-Fi en Bluetooth, wat eenvoudige overdracht van beelden en bediening op afstand via de Leica FOTOS-app mogelijk maakt. De Leica SL2 is een camera die zowel professionele fotografen als serieuze amateurs aanspreekt, dankzij zijn combinatie van geavanceerde technologie, uitstekende bouwkwaliteit en het legendarische Leica-merk.

Waarom? Altijd de vraag stellen waarom je iets wilt of niet wilt. Ik zou deze camera nooit gekocht hebben als er in de Leicastore te Amsterdam niet een prachtige aanbieding was. Deze aanbieding was de body aanschaffen en het objectief cadeau. De reden voor deze bijzondere actie was de aankondiging dat de SL2 vervangen wordt door de SL3. Het is logisch dat de oude handel eerst weg moest. Het objectief is een lichtsterke zoomlens dewelke mijn mogelijkheden weer wat uitbreiden.