Over Paul

Persoonlijk

Het is alweer even geleden dat ik meer dan honderd procent actief was in het bedrijfsleven. Als gevolg van een auto-immuunziekte was ik genoodzaakt afscheid te nemen van dat deel van mijn bestaan, met alle consequenties van dien.
Om niet te vervallen in lethargie en leegte heb ik een studie opgepakt, maar ook dat is allemaal tijdelijk. Uiteindelijk kwam een oude, sinds lang verdrongen hobby weer boven drijven. Ik had nog geen enkele ervaring met digitale fotografie, want per slot was ik ooit blijven hangen bij de Ilford filmrolletjes in de donkere kamer.
Nu ik de draad heb opgepakt, zorgt dit voor ontspanning, voor verwerking van oud zeer, voor het loslaten van het verleden. Zodra het weer het toelaat, dan ben ik met mijn camera onderweg.

Fotograferen

Eind jaren zeventig nam ik met een studievriend deel aan een week fotoschool bij ODIN te Nijmegen. Toentertijd was ODIN voor Nederland de importeur van Leitz, Leica, Leicaflex Camera’s en toebehoren. Tijdgenoten zullen zich de naam Hans de Zwart, docent van de fotoschool en auteur van het LEICA boek (ISBN 9789010024305) uit 1979 nog kunnen herinneren.
Het volgen van die opleiding heeft bijna als vanzelfsprekend geleid tot de aanschaf van de robuuste Leica R3 (met standaard objectief 50mm) een voor die tijd zeer moderne spiegelreflexcamera.
We zijn thans zo’n vijftig jaar verder en analoog is zoals iedereen weet digitaal geworden. Bij de Leicastore in Amsterdam kocht ik de Leica Q2 Monochrome. Deze Leica Q2 Monochrome is een fullframe compactcamera waarmee je unieke zwart-witfoto’s schiet (met een 47.3 megapixel monochrome sensor en een lichtsterke Summilux 28mm f/1.7). Deze Leica heeft een snelle autofocus, een klassieke body, een zoeker met hoge resolutie en geïntegreerde digitale zoom. Een zeer veelzijdige compact voor zwart-witliefhebbers. Het is een groot genoegen om met deze camera te kunnen fotograferen.

Tot Slot

Onderverdeeld in zes categorieën presenteer ik mijn werk. Ik plaats slechts die foto’s waar ik iets mee heb. Het verbetert mijn stemming, het vermindert enigszins mijn fysieke beperkingen, wanneer ik nu eens eindelijk datgene doe waar ik echt blij van word. De website is in het geheel geen prestigeproject, geen ego-document, maar een prettige bescheiden plek waar ik wat plezier aan beleef en hopelijk de eventuele bezoekers ook. Geheel onder aan deze pagina komt aanvullende informatie. Wetenswaardigheden over diverse onderwerpen, over bekende fotografen uit vroegere tijden, noem maar op.